NookUp! az ágysátor

Arra tervezték, hogy bárhol könnyen felállítsd, majd ha már nincs rá szükséged, pillanatok alatt kicsire összehajtva tárold, vagy magaddal vidd az utazásaidra. Bárhol használhatod, ha egy kis magányra, vagy nyugalomra vágysz! Csökkenti a beszűrődő fényt, és a kíváncsi tekinteteket is kint tartja.

Ha hosszabb távon szeretnéd egy ágyon használni az ágysátrat, akkor javasoljuk, hogy az ágy matracát (90x200cm) helyezd a sátorba, így a legstabilabb. Ha ez nem lehetséges, akkor szerezz be egy matracvédőt vagy egy felfújható matracot, hogy maximális kényelemben legyen részed.

Egy füldugóval kombinálva kevés az a hely, ahol ne alhatnál egy nagyot! :-) Ha a gyermeked fél esténként, akkor ebben a "varázsbarlangban" biztonságban érezheti magát! Ajándékként kérd ingyenesen a kifejezetten tulajdonosoknak íródott terápiás mesét! :-) Később is használhatja majd, ha kollégista lesz, vagy táborozni megy!

Hálás lesz neked, hogy megajándékoztad egy kis magánélettel!

Hogyan használhatod?

Ha ki akarod zárni a külvilágot...
 
Ha kell egy privát kuckó...
 
Ha csak lazulnál egyet napközben...
 

Egy kicsit közelebbről...

 

Cipzáras oldalfal és ablakok
Könnyen kezelhető rögzítések
Szellőző nyílás az oldalán

 

Méretek

 

Hosszúság: 200 cm
Szélesség: 90 cm
Magasság: 100 cm
Tok átmérője: 65 cm
Súlya: 2920 gr

Milyen problémákra adhat megoldást?

1. Fél a kicsi?

Az éjszakai felridás a rossz álmok, a sötétségtől való félelem általában az óvodás korú, vagy kisiskolás gyerekeknél fordul elő nagyon gyakran. Ritka az a kisgyermek, aki ne félne- ha csak rövid ideig is- a sötétben. Ez a tudat persze nem sokat segít, amikor a kisfiad/kislányod már órák óta nem mer elaludni, vagy sokszor felriad éjszaka.

Mi lehet a megoldás?

Segítenünk kell neki, hogy biztonságban érezze magát! Beszélgessünk vele a félelmeiről, hagyjuk, hogy napközben rajz, vagy játék segítségével oldja a benne lévő félelmeket és feszültséget. Az esti lefekvés legyen meghitt, megnyugtató. Értsük meg Őt, hiszen, ha visszagondolunk, talán még emlékszünk a mi gyermekkori ijedtségünkre, ha a sötétben ki kellett mennünk valahová…

Egyúttal viszont fontos annak a tudatosítása is magunkban, hogy attól, hogy átvisszük a mi ágyunkba, vagy vele alszunk a szobájában, még nem oldjuk meg a problémát!


Meseterápia

Mindenkinek a saját félelmeit kell feldolgoznia, ezt nem tudjuk helyettük mi megtenni, bármennyire is szeretnénk…Segíteni, rávezetni viszont tudunk: a gyermeki lélek könnyen megszólítható a mese, és a báb segítségével. Ha komoly a baj, egy meseterapeuta rengeteget tud segíteni, de ha nincs akkora gond, akkor is jól jön a szakértő segítség! Ezért is kértük fel Hodos Enikőt, a népszerű, Zűrutazások kötetek szerzőjét, nem mellesleg gyermekpszichológust, hogy írjon nekünk egy terápiás mesét, amivel segíthetünk a gyerekeknek, hogy szembenézzenek a félelmeikkel.  Így született meg Nuki, a kedves kölyökkutya története, aki kezdetben félt a sötétben, de végül aztán minden jóra fordult! :)

Ha szeretnéd, elküldöm neked a terápiás mesét, próbáld ki gyermekednél!

A NookUp mellett nagy segítségedre lehet ez a mese, hiszen kifejezetten a sátor tulajdonosoknak íródott.
(De bátran olvasgassátok akkor is, ha még nincsen ágysátratok!)

Természetesen Te ismered a legjobban a saját gyerkőcödet! Senki és semmi nem garancia a sikerre és minden időbe telik, de biztos, hogy előbb vagy utóbb megoldódik ez a probléma is! :)

Csinálhatsz otthon szörny - szellem - sárkány - boszorkány - stb . irtó sprayt is! :) Tegyél egy üres, tisztára mosott flakonba vizet és levendula olajat. Ragaszd tele a célnak legjobban megfelelő matricákkal a hatás kedvéért, és lefekvés előtt permetezzétek körbe a gyerekszobában. Mondd, hogy ez biztosan távol tartja a félelmetes fenevadakat! :)

Sok sikert, és szép álmokat kívánunk!

 

Ez kell nekem! Rendelek is...

2. Privát helyre vágysz?

A kollégista élet csupa móka és kacagás, haverok és buli...

...ha minden jól megy…

Egy idő után viszont lehet arra is igényed, hogy egy kicsit egyedül legyél. A szobatársadat mégsem küldheted ki, hiszen ZH-t ír holnap. A helyzet egyszerű: húzd be a NookUp!-od cipzárját, tedd be a fülhallgatódat a kedvenc zenéddel, és zárd ki a külvilágot!:-)

Persze ezt nem csak a koleszban teheted meg! Ha esetleg a tesóddal osztozol egy szobán és azt akarod, hogy végre békén hagyjon, akkor:

Kuckózz be az ÁGYSÁTRADBA, és nincs több veszekedés!


 

Valóban! Rendelek is...

 

3. Zavar a fény?

Nem szeretnénk hosszan ecsetelni, hogy miért is jó, ha van egy NookUp!-od egy olyan szobában, ahol nincs sötétítő függöny, vagy redőny, hiszen a válasz kézenfekvő: A NookUp! kizárja a beszűrődő fény nagy részét. Ezáltal jó eséllyel hamarabb el tudsz majd aludni, és reggel nem a felkelő nap sugaraira ébredsz!:-)

Ha elkalandozunk a tudomány világába, akkor komoly cikkeket olvashatunk, hogy miért van szükségünk alvás közben a sötétségre: a melatonin termelés miatt. Ez kiemelten fontos hormonháztartásunk egészsége és a daganatos betegségek megelőzése miatt, mivel a melatonin csak sötétben termelődik.

Szerintem a legfontosabb szempont viszont az, ha például egy vendéged ott alszik nálad, akkor biztosíthatsz neki egy kellemes zugot, és te is nyugodt lehetsz afelől, hogy nem ilyen állapotban találsz rá reggel, amikor kimész kávét főzni...

Úgyhogy azt hiszem, ez végülis NEKED a legjobb!:)


 

Ez biztos! Rendelek is...

4. Idegen ágyak?

Még ha nem is vagy finnyás típus, akkor is megnyugtató, ha egy táborozás, vagy olcsóbb utazás alkalmával tudhatod, hogy bármilyen gusztustalan helyre is vet a sors, Te biztosan tiszta helyen fogsz aludni. A saját NookUp!-odban!


Jobb nem is belegondolni, hogy például egy táborban, (ami régen lehet, hogy még úttörőtáborként funkcionált) hányan aludtak előtted abban az ágyban, amiben Te fogod tölteni az éjszakádat… A matracok tele lehetnek porral, emberi hámsejt darabokkal, mindenféle egyéb foltokkal, morzsákkal és élősködőkkel.

Biztos, ami biztos:

Használd a NookUp!-odat, hogy mindig tiszta helyen aludj!

 

Ez valóban így van! Rendelek is...