Fél a kicsi?

Az éjszakai felridás a rossz álmok, a sötétségtől való félelem általában az óvodás korú, vagy kisiskolás gyerekeknél fordul elő nagyon gyakran. Ritka az a kisgyermek, aki ne félne- ha csak rövid ideig is- a sötétben. Ez a tudat persze nem sokat segít, amikor a kisfiad/ kislányod már órák óta nem mer elaludni, vagy sokszor felriad éjszaka.

Mi lehet a megoldás?

Segítenünk kell neki, hogy biztonságban érezze magát! Beszélgessünk vele a félelmeiről, hagyjuk, hogy napközben rajz, vagy játék segítségével oldja a benne lévő félelmeket és feszültséget. Az esti lefekvés legyen meghitt, megnyugtató. Értsük meg Őt, hiszen, ha visszagondolunk, talán még emlékszünk a mi gyermekkori ijedtségünkre, ha a sötétben ki kellett mennünk valahová…

Egyúttal viszont fontos annak a tudatosítása is magunkban, hogy attól, hogy átvisszük a mi ágyunkba, vagy vele alszunk a szobájában, még nem oldjuk meg a problémát!


Meseterápia

Mindenkinek a saját félelmeit kell feldolgoznia, ezt nem tudjuk helyettük mi megtenni, bármennyire is szeretnénk…Segíteni, rávezetni viszont tudunk: a gyermeki lélek könnyen megszólítható a mese, és a báb segítségével. Ha komoly a baj, egy meseterapeuta rengeteget tud segíteni, de ha nincs akkora gond, akkor is jól jön a szakértő segítség! Ezért is kértük fel Hodos Enikőt, a népszerű, Zűrutazások kötetek szerzőjét, nem mellesleg gyermekpszichológust, hogy írjon nekünk egy terápiás mesét, amivel segíthetünk a gyerekeknek, hogy szembenézzenek a félelmeikkel.  Így született meg Nuki, a kedves kölyökkutya története, aki kezdetben félt a sötétben, de végül aztán minden jóra fordult! :)

Ha szeretnéd, elküldöm neked a terápiás mesét, próbáld ki gyermekednél!

A NookUp mellett nagy segítségedre lehet ez a mese, hiszen kifejezetten a sátor tulajdonosoknak íródott.
(De bátran olvasgassátok akkor is, ha még nincsen ágysátratok!)

Természetesen Te ismered a legjobban a saját gyerkőcödet! Senki és semmi nem garancia a sikerre és minden időbe telik, de biztos, hogy előbb vagy utóbb megoldódik ez a probléma is! :)

Csinálhatsz otthon szörny - szellem - sárkány - boszorkány - stb . irtó sprayt is! :) Tegyél egy üres, tisztára mosott flakonba vizet és levendula olajat. Ragaszd tele a célnak legjobban megfelelő matricákkal a hatás kedvéért, és lefekvés előtt permetezzétek körbe a gyerekszobában. Mondd, hogy ez biztosan távol tartja a félelmetes fenevadakat! :)

Sok sikert, és szép álmokat kívánunk!

Privát helyre vágysz? Itt van a segítség!